Morre

Morre, so. Hanna Matilainen

Olen nelikymppinen kirja-alan moniammattilainen, nykyisin kirjastovirkailija. Opiskelin Helsingin yliopistossa pääaineenani kotimaista kirjallisuuutta, sivuaineina yleistä kirjallisuustiedettä, folkloristiikkaa, ja suomen kieltä. Tällä hetkellä opiskelen Jyväskylän yliopistossa maisteritutkintoa kulttuurialalta.
Asun puolisoni ja kahden koirani kanssa Etelä-Savossa Kangasniemellä.

Kirjat ja lukeminen ovat olleet lapsesta saakka minulle tärkeitä ja onkin luontevaa, että myös ammattisuuntaukseni kohdistuu kirja-alalle.


Morren kirjablogi
Alun perin blogi syntyi nimellä Morren maailma loppuvuodesta 2007. Sen tarkoitus oli (ja on yhä) toimia jonkinlaisena lukupäiväkirjana etenkin tentittävän kaunokirjallisuuden (toisinaan myös tietokirjallisuuden) tueksi. Tätä tarkoitusta se onkin palvellut erinomaisesti – ainakin minua itseäni.
Seikkailtuaan aikansa eri palvelimilla, kotiudun lopulta tammikuussa 2011 Bloggeriin. Seikkailun vuoksi etenkin nuo alkupään (vuosi 2008 ja osin 2009) päivämäärät eivät täysin pidä paikkaansa.

Suosikkigenrejäni ovat historialliset romaanit, fantasia, kauhu ja realismi (etenkin 1800-luku). Koetan aina toisinaan livahdella näiden ulkopuolelle ihan sivistyksen nimissä.

En ota lainkaan arvostelukappaleita vastaan, toisin kuin blogin varhaisempina vuosina. En tee myöskään minkäänlaisia yritysyhteistöitä. Tämä on vain lukupäiväkirjani.


Morren maailma -yritys
Maaliskuussa 2014 käynnistyi Morren maailma -yritys, joka tarjoaa kustannustoimitusta, oikolukua ja lausuntopalvelua. Yritys sai aikanaan nimensä blogistani ja tehdäkseni selkeämmän pesäeron näiden kahden välillä, on tämä blogi nykyisin vain nimellä Morren kirjablogi.
Tällä hetkellä en ota vastaan uusia asiakkaita.


Omat julkaisuni:
Metsän kuningatar -novelli, Usva 4/2012
Jos sais kerran reissullansa -novelli, Ursula 1/2013, Osuuskumma
Rafael-novelli, Steampunk! Höyryä ja helvetinkoneita, 2013, Osuuskumma
Mitä kummaa – opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon -tietokirja, 2014, Avain
Rakelin päätös -novelli, Käärmeenliekit – suomalaisia lohikäärmetarinoita, 2015, Osuuskumma
Käsi kädestä -novelli, Steampunk! Silintereitä ja siipirattaita, 2016, Osuuskumma
Tuonen tahto -romaani, 2016, Osuuskumma
Sanojen taa teljetty -novelli, Murtumia maisemassa, 2017, Osuuskumma
Tivoli Tuska -novelli, Sirkus Synkkä, 2018, Osuuskumma
Härkätanssi -novelli, Kiima, 2020, Osuuskumma
Vastatuulen lohikäärme -romaani, 2022, NysalorToivotan jokaisen vanhan ja uuden lukijan tervetulleeksi Morren kirjablogiin!

...

Ai mistä se Morre tulee?
Teinivuosina nettissä käyttämäni nimimerkki valikoitui Morgana Dragoniaksi. Morgaine le Fayn ja lohikäärmeiden mukaan. Se lyheni aikanaan MorganaD:ksi ja se puolestaan Morreksi. Tottelen nimeä sujuvasti myös livenä, ehkä paremmin jopa kuin virallista etunimeäni ;-) Nykyisin Morre on myös yksi virallisista nimistäni.

päivitetty 2.10.2022
Morren maailma -blogi jäi aikanaan pitkälle tauolle 27.12.2016 alkaen.