Aleksi Delikouras: Nörtti 2 – Next level (2013)

Kustantamo: Otava
Sivumäärä: 173
Pisteet: 4½ /5
Mistä minulle: arvostelukappale

Aleksi Delikourasin Nörtti-sarja on päässyt toiseen osaansa. Hehkutin jo aikalailla sitä ensimmäistäkin; New Gamea. Tällä kertaa jatko-osa kutkutti erityisesti, sillä keskiössä on DragonSlayer666:n leirikoulumatka Kreikkaan. Minähän Kreikka-fanina innostuin tavattomasti. Hupaa oli muutenkin luvassa, sillä tietysti Dragon isäpuoli Jorgos lähtisi mukaan valvojaksi. Drago-parka on kuolla häpeästä... Muitakin haasteita Dragolla on. Ihastus Fetasalaattiin kutkuttaa yhä, mutta tyttöpä seurustelee tiiviisti Jaken kanssa.

Next level ei aivan päässyt samoihin sfääreihin kuin edeltäjänsä, mutta ei kyllä jäänyt paljoa paitsikaan. Puolikkaan pisteen rokotan alun hitaasta käynnistymisestä, mutta muuten meno oli tutun hulvatonta. Tarina rakentuu jälleen Dragon päiväkirjamerkintöjen kautta ja ratkaisu onkin ovelan onnistunut. Se antaa mahdollisuuden liioitteluun ja näin pienet epäuskottavuudet häivyttyvät. Kieli on yhä nuoren suuhun sopivaa ja jälleen aikuislukijakin kiittää siitä, ettei rautalankaa käytetty. Drago oppii Kreikan-reissulla jotakin itsestään, mutta se jätetään ihan lukijan itsensä oivallettavaksi eikä tekstissä ole mitään "Mut sit mä opin että blaablaablaa" -lätinää.

Sivuhenkilöt ovat jälleen onnistuneita. Tutustutaan enemmän Dragon kavereihin. Erityisesti herkän liikuttava MegaMan herätti sympatiani. MegaManin kautta tulee ilmi se, kuinka julma nuortenkin maailma on. Jos poikkeat jotenkin massasta, on iso työ saada kenenkään hyväksyntää. Hege91:n ja Dragon ystävyys on kiinnostava. Periaatteessa kaverit vihaavat toisiaan ja ovat kilpailuasetelmassa (peleissä ja kumpi pätee historian tunneilla enemmän). Silti käyvät pelaamassa toistensa luona ja hengailevat samassa porukassa. Vinkeää, mutta uskottavaa. Ei ne ystävyys- (ja viha-)suhteet niin mustavalkoisia aina ole...

18. tammikuuta
Pinokkio soitti musiikin tunnilla Titanicin tunnussävelen pianolla, ja kaikki tytöt melkein itki. Mä olin varma, että se johtui siitä, että Pinokkio soitti niin surkeesti, mutta Pinokkio oli toista mieltä.
-Titanic theme on tie naisen sydämeen, Pinokkio totesikin ja leikki jotain helvetin ranskalaisfilosofia.
Mä sanoin Pinokkiolle, että sen soittotaidot on yhtä jäässä kuin Leonardo DiCaprio Titanicin lopussa. Mutsi oli pakottanut mut soittamaan pianoa vaivalloiset neljä vuotta, mutta onneksi mä sain lopettaa kaksi vuotta sitten, kun mutsi sai ison laskun, vaikka en käynyt koskaan tunneilla. Se hoki aika, että mä tuun katumaan aikuisena jos lopetan mutta tähän mennessä en oo vielä katunut päivääkään. Mä soitin pianolla Darth Vaderin tunnusbiisin, mutta tytöt ei tykänneet. Musan maikka paiskoi meille kanteleet käteen, ja me opeteltiin soittamaan mustikkaa ja mansikkaa. Mä luulin, että me ollaan yläasteella eikä päiväkodissa. Kun mä kysyin, miksei me opeteltu soittamaan jotain siistejä biisejä, opettaja vastasi, että se vihaa sen duunii eikä me helpoteta sen elämää yhtään.

Koulun arki ei siis aina ole helppoa! Kirjassa näkyy rivien välistä ylipäätään se, ettei nuorten elämä ole niin helppoa kuin päälle päin näyttäisi. Ehkä nykynuoriso ei hiihdä 50 kilometriä kouluun säässä kuin säässä ja molempiin suuntiin ylämäkeen, mutta tämän päivän haasteet ovat jo toisenlaiset. Oli ihana palata siihen maailmaan kirjan mukana, mutta oli ihana muistaa sekin, että ne ajat ovat jo ohitse. Aika kultaa joskus muistot, mutta silloin on hyvä tarttua tähän.
Ei sillä, Drago ei ruikuta. Hän vain kertoo kuinka hommat kulkevat ja mikä on pelin henki.

Next leveliä oli siis kiva lukea. Erityispisteitä Skyrim-viittauksesta ja Heroesin pelaamisesta, jotka saivat tämän pelaavan aikuisen hykertelemään. (Olettaen, että Heroesilla tarkoitetaan yhä Heroes of Might and Magic -sarjaa. Tai sitten olen jo pudonnut pelimaailman kärryiltä...) Odottelen siis jo seuraavaa osaa!

Kommentit

  1. Thanks for another great article. Where else could

    anybody get that kind of information in such an ideal way of writing?
    I've a

    presentation next week, and I'm on the look for such info.
    Here is my blog post ; didduddo.com

    VastaaPoista
  2. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have
    any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks
    Feel free to visit my web-site : industriabolivia.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Hello there, I discovered your blog by way of Google

    whilst searching for a similar

    subject, your site got here up, it seems

    great. I've bookmarked it in my google bookmarks.
    Visit my web site : http://mitsubishi-club.org/mediawiki/index.php/Rent_Luxury_Villa_In_Spain_-_Can_You_Snow_Ski_In_Granada

    VastaaPoista
  4. I'm just writing to let you understand what a terrific experience my friend's daughter enjoyed reading through your webblog.
    She came to find numerous pieces, not to mention how it is like to have an amazing


    teaching spirit to have other folks completely know specified specialized issues.

    You really did more than visitors' desires.

    Thanks for delivering such beneficial, safe,

    educational and cool thoughts on this topic to Emily.

    Here is my page: theindependentcollective.net

    VastaaPoista
  5. Thanks for any other informative site. The

    place else may just I get that kind of information written in such a

    perfect way? I've a mission that

    I am just now running on, and I have been at the glance out for

    such information.

    Here is my web page http://new-york-city.italiangreyhound.us

    VastaaPoista
  6. My brother suggested I might like this website. He was totally right.
    This post

    truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this

    info! Thanks!

    my site - http://www.fonax.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti