Ilkka Auer: Varjoissa vaeltaja (2006)

Kustantamo: Otava
Sivumäärä: 439 (pokkari)
Mistä minulle: oma ostos

Ilkka Auerin Varjoissa vaeltaja on toinen osa Lumen ja jään maa -fantasiasarjassa ja jatkaa tarinaa noitalapsi Nonnasta ja hänen Fenris-jääkarhustaan.

Varjoissa vaeltaja alkaa noin vuosi edellisten tapahtumien jälkeen. Nyt 12-vuotias Nonna on jatkanut opiskelujaan Astridin ja Nereidin (pidän tästä nimestä ja ylipäätään hahmosta todella paljon, tarinan lukeneet ymmärtävät kyllä miksi) kanssa.
Tällä kertaa Nonna sotkeutuu politiikan kiemuroihin, sillä Noridiumin kuningas Eymund on murhattu. Seuraajan valinta ei ihan kaikkia miellytä, ja niinpä Nonnan ja muutaman muunkin henki on vaarassa. Sitä sotkua selvitellessään Nonnakin löytää itsestään uusia ominaisuuksia.

Varjoissa vaeltajaan oli vähän vaikeampi päästä sisälle. En tiedä johtuiko se pitkästä tauosta edellisen osan lukukertaan nähden vai mistä. Tarina kyllä sinänsä toimi, vaikka koin Eymundin Freya-tyttären vähän rasittavaksi itkupilliksi. Toisaalta tietysti kaikki naishahmot eivät voi olla sellaisia mahtinaisia kuin Nonna, Astrid ja Nereid.

Aavistuksen verran tarina polki paikallaan ja vähän samanlaisia ihmepelastumisia tiukoista tilanteista kuin Sysilouhien sukua -kirjassakin. Tässä oli synkempi sävy, joka kuitenkin miellytti ja istui tarinaan hyvin.

Pahoittelen hiukan tönkönlyhyttä bloggausta. Koetan saada jonkinlaista blogiblokkia auki. Varjoissa vaeltaja on perushyvää, viihdyttävää fantasiaa. Ei yllä kärkisuosikkeihini, mutta jatkan sarjan parissa totta kai.

Lumen ja jään maa:
Sysilouhien sukua
Varjoissa vaeltaja
Hyinen hauta
Ikitalvi

Kommentit