Morre pitkälle, pitkälle tauolle

Rakkaat lukijat, on tullut aika.

Kuten huomaatte ja olette useaan otteeseen lukeneet, kitisen jatkuvasti ettei bloggaamiselle ole ollut aikaa. Aikaa itsessään on toki vaikka mihin, mutta bloggaaminen on tippunut prioriteeteissani alas. Liian alas. Edelle ovat kirineet työni kustannustoimittajana ja siihen liittyvät yrityshommat, oma kirjoittaminen, Osuuskumma, harrastukset, perhe...

Morren maailma -kirjablogi perustettiin syksyllä 2007 ensin Vuodatus-palvelimelle, josta se
myöhemmin siirtyi lyhytaikaisen WordPress-alustan jälkeen tänne Bloggerille (siksi alkupään päiväykset eivät ole vuodelta 2007). Lähes 10 vuotta bloggasin joskus vähemmän aktiivisti, mutta kuitenkin aika aktiivisti.

Kirjabloggauksia ehätti syntyä lähes 600 kpl ja siihen päälle satunnaisia hölötyksiä. Vuosiin mahtui erilaisia haasteita, Blogistania-palkintohetkiä, Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto vuonna 2011, arvontoja, yhteistyötä eri tahojen kanssa... Vaikka mitä!

Morren maailma -kirjablogi on vahvasti edesauttanut uraani kirjamaailmassa ja on varmasti omalta osaltaan auttanut kustannustoimitusta kaipaavia asiakkaita luokseni. Morren maailma on ollut ja on oleva hyvin, hyvin tärkeä osa elämääni.

Nyt on kuitenkin tullut aika sanoa näkemiin. En halua kirjoittaa puolivillaisia, hätäisesti kyhättyjä arvioita kirjoista, jotka luin kuukausia sitten. Se ei ole reilua ketään kohtaan. Kirjabloggaamisesta alkoi muodostua iso stressin aihe, jonka huomasin vaikuttavan jopa lukuhalukkuuteeni. En uskaltanut tarttua uuteen kirjaan, koska tympi ajatus siitä etten ehtisi siitäkään bloggaamaan. Ja tässä vaiheessa katsoin tärkeäksi vetää pelin poikki. Ei näin.

Mutta! Tarkkana nyt! Sanoin näkemiin – en hyvästi. Nimittäin en kyllä uskalla sanoa, että Morren maailma -kirjablogi loppuu. Se jää vain tauolle. Pitkälle, pitkälle tauolle. Ehkä joskus palaan kirjoittamaan kirja-arvioita? Onhan tämä sen verran koukuttavaa kuitenkin. Ja ehkä joskus prioriteetit taas vaihtuvat – mene ja tiedä.

Toisekseen... Morren maailma -yrityksen kotisivuilla alkaa ensi vuonna ilmestyä blogi, jossa mennään Kusti kertoo -sarjan hengessä vahvasti. Kirjoitan kirjoittamisesta, kustannustoimittamisesta, kustannustoimittamistani kirjoista, kirja-alasta jne. Varsinaiseksi kirjablogiksi sitä ei voi sanoa eikä siellä ilmesty kirja-arvioita.
Bloggaaminen on kuitenkin nykyään yrittäjälle tärkeä kanava. Tämän blogin olen halunnut pitää erossa yrityksestäni niin pitkälti kuin se on ollut mahdollista.

Kannattaa siis seurata kotisivuja ja Facebook-sivujani. Ne eivät kuole eikä hiljene! Jos lukemisiani tahtoo seurata, niin Goodreads-sivuni on hyvä paikka siihen. En minä nyt lukemista lopeta, jestas! Nyt joululomallakin olen ahminut jo kuusi kirjaa muutamassa päivässä, kun sain tämän päätöksen synnytettyä.


Kiitos, rakkaat lukijani! Kiitos kaikista näistä vuosista ja yhteisistä lukuhetkistä. Sanokaamme näkemiin, vaan ei hyvästi! (Eikä pahasti.)

Kommentit

  1. <3 <3 <3

    Blogisi oli ensimmäisiä joita aktiivisesti seurasin. Kiitos että olet, lukuonnea, tavataan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos lukuvinkeistä ja kaikista mahtavista hetkistä ❤ Näkemiin!

    VastaaPoista
  3. Hyvää jatkoa ja lukuiloa! Näkemiin! :)

    VastaaPoista
  4. Näkemiin! Ja kiitos tienraivaamisesta kirjablogistaniassa!

    VastaaPoista
  5. Näkemiin! Ja kiitos tienraivaamisesta kirjablogistaniassa!

    VastaaPoista
  6. Näkemiin!
    Sun blogi on ollut mulle läheinen siitä asti, kun kirjablogit löysin. Kiitos kirjakeskusteluista ja hyvistä lukuvinkeistä.
    Nautinnollisia lukuhetkiä ilman bloggauspakkopaineita!

    VastaaPoista
  7. Voi ei! Mutta aikansa kutakin. Toivottavasti joskus ehdit tarttua toimeen uudestaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti