Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras (2018)

Kustantamo: WSOY
Sivumäärä: 413

(Kirja-arvio kopioitu Instagram-tililtäni.)

Sen minä vain sanon, että se, joka väittää ettei suomalainen spefi ole hyvää, ei tiedä mistään mitään. (Usein muuten kun kysyy, että mitä kotimaista spefiä hän sitten on lukenut, niin vastauksena on kiemurtelua ja aiheen vaihto.)

Anniina Mikaman Taikuri ja taskuvaras aloittaa samannimisen trilogian ja on yksinkertaisesti törkeän hyvä. Ja se, joka jättää tämän väliin vain siksi, että tämä on lasten- ja nuortenkirjallisuutta, on hölmö ja menettää paljon.

Tarina sijoittuu 1800-luvun Helsinkiin. Taskuvarkaana itseään elättävä Mina päätyy komean taikuri-keksijän apulaiseksi ja samalla äkäisen Professorin avustajaksi. Alkaa steampunkia henkivä tarina, jossa mikään ei ole sitä miltä aluksi näyttää. Jos on vähänkin tunteiluun taipuvainen, niin pieni nenäliina on lopussa tarpeen.

Voin suositella tätä noin 10-vuotiaille ja siitä ylöspäin - kattaen myös aikuiset!! Aikuislukija saattaa oivaltaa taustalta tutun tarinan, jota en missään nimessä paljasta tässä. Se oli kirsikka kakussa kruunaten mahtavan ja kekseliään tarinan.

Helmet-lukuhaastessa sijoitan tämän kohtaan 26. Kirjassa kuvataan hyvää ja pahaa.

Kommentit