Kirjagrammaajasta takaisin bloggariksi

Morren maailma / Morren kirjablogi on koettanut uusia nousuja pari kertaa, mutta aina lento on päätynyt mahalaskuun. Vaan mikäpä estää yrittämästä taas uudestaan, sillä tähdet tuntuvat taas suotuisilta.

Näkymä Instagramistani
Näkymä Instagramistani

Olen Instagramissa tehnyt jonkin aikaa postauksia kirjoista. Alun perin sen piti olla matalan kynnyksen paikka sanoa nopeasti ja lyhyesti jotakin luetusta kirjasta. Se palveli hyvin aikansa, mutta nyt tuntuu siltä, että haluan sanoa enemmän, rauhassa ja punnitummin. Siihen blogi on parempi ympäristö.

Pienehkön ja vaatimattoman gallupoinnin tuloksena oli odotettu vastaus siitä, ettei kirjablogeja tule enää niin luettua. Harmillista, mutta niin se elämä menee. Mutta ehkä blogit taas nousevat suosioon? Pitkäaikainen ja sinnikäästi blogannut blogikollega arveli, että hitaamman sosiaalisen median aika on taas tulossa. Ehkä! Sen verran tunnun kaipaavan sitä itsekin.

Kaipaan omaa arkistoani. Tuntuu, etten muista Instassa postaamistani kirjoista mitään, kun taas näistä muinaisistakin tunnun muistavan kaikenlaista.
Kaipaan myös kunnollisia, pitkähköjä (enemmän kuin 2000 merkkiä, mikä on Insta-postauksen yläraja) kirja-arvioita.
Kaipaan ylipäätään kirja-arvioita! Instagramissa tuntuu enemmän korostuvan kauniit kuvat kuin kirjoja koskevat tekstisisällöt. Kuinkas muuten; onhan Instagram nimenomaan visuaalisuuteen painottuva sosiaalinen media.

Mitäs meikämandoliinolle (anteeksi, en voinut vastustaa kiusausta). Sitten

Sirius
Kuva: Niina Piipponen

 

edellisten kuulumisten on tapahtunut kaikenlaista:

  • Asustan puolisoni kanssa nykyisin Kangasniemellä Etelä-Savossa. Lapsi salakavalasti otti ja kasvoi täysi-ikäiseksi ja asuu omillaan.
  • Loitsu-collien menetimme vaikealle lonkkavialle syksyllä 2021. Samana syksynä elämään rymisteli belgianpaimenkoira Sirius, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa! Velho-collie on yhä menossa mukana omalla arvokkaalla tyylillään.
  • Huoleton on hevoseton. Huolettomasta en tiedä, mutta heppaa minulla ei enää ole. Hevosenomistajuus oli kuitenkin liian kokonaisvaltaista ja vei valtavasti aikaa.
  • Olen jälleen Osuuskumman jäsen. Kotiin oli hyvä palata.
  • Sitten edellisten kuulumisten olen julkaissut pari novellia ja toisen romaanin. Vastatuulen lohikäärme ilmestyi tänä kesänä Nysalor-kustannukselta. Tässä ostolinkki Nysalorin kauppaan. Koodilla VASTATUULEN22 kirjan saa hintaan 24 euroa, sisältäen postikulut. Tarjous voimassa vuoden loppuun.
  • Minusta tuli kirjastovirkailija Kangasniemen kirjastoon. Kirjastomme tekee paljon kouluyhteistyötä ja minun vastuullani ovat ne isommat koululaiset. Nuortenkirjallisuus onkin varmasti Morren kirjablogissa jatkossa hyvin edustettuna.

Joten... Eiköhän taas koeteta tätä uudestaan. Yksi kirja odottaakin jo bloggaustaan ja pari muutakin ihan nurkan takana.

Tervetuloa uudet ja vanhat lukijat <3

Kommentit