Richard Osman: Mies joka kuoli kahdesti (2021/2022)

The Man Who Died Twice
Suomennos: Antti Saarilahti
Kustantaja: Otava
Äänikirjan kesto: 12 tuntia 26 minuuttia
Lukija: Jukka Pitkänen

Morren dekkarihaaste (ks. Instagram hanna_morre) poiki sen verran, että ihastuin Torstain murhakerho -sarjaan sen verran, että jatko-osat kipusivat lukulistalleni. Ensimmäisen osan arvostelun voit lukea tästä.

Tarina alkaa siitä, kun Elizabeth saa mystisen kirjeen mieheltä, jonka kanssa hänellä on vahva historia. Nyt mies on pulassa ja tarvitsee kipeästi Elizabethin apua. Samaan syssyyn iki-ihana Ibrahim joutuu vakavasti pahoinpidellyksi eikä hengenlähtö ole kaukana. Ruumiinvammat saadaan hoidetuksi, mutta henkinen puoli on tiukempi paikka.

Kun kyseessä on miljoonien puntien timantit ja laaja huumebisnes, on koko lössi ja jokunen sivullinenkin vaarassa. Samalla päästään kurkkimaan myös Elizabethin menneisyyteen.

Vakavista aiheista huolimatta sarja on tyylilleen uskollisesti kepeä ja humoristinen, ehkä hiukan enemmän oli nyt tummia sävyjä, mutta ei häiriöksi asti. Paikoin tämä polki vähän paikallaan, mutta ei puhettakaan, että olisi jäänyt kesken. Juoni oli monimutkainen ja välillä himpun verran omaan näppäryyteensä sotkeutuva, mutta ainakin minulle, joka ei lue dekkareita juonen vuoksi, tämä meni läpi. Tässä sarjassa minulle oleellista on hauska vanhusjoukko ja huumori, jokunen rikosvyyhti on vain sivuseikka.

Sarjan kolmas osa, Hutiluoti, on ilman muuta lukulistalla. Toivottavasti lukijana jatkaa Jukka Pitkänen, joka on aivan täydellinen tähän(kin) sarjaan. Jestas sen miehen ääntä ja selkeää luentaa on mukava kuunnella.

Helmet-lukuhaasteessa sijoitan tämän kohtaan 44. Kirja kuuluu genreen, jota et lue yleensä.

Torstain murhakerho -sarja:
Torstain murhakerho
Mies joka kuoli kahdesti
Hutiluoti

Mies joka kuoli kahdesti muualla Blogistaniassa:
Kauniimpaa kuin koskaan
Luetut.net
Kirja vieköön!
Kirjasähkökäyrä
Kirsin Book Club

Kommentit