Terhi Tarkiainen: Maggie, eli kuinka jano tyydytetään (2023)

Kustantamo: Tammi
Äänikirjan kesto: 12 tuntia, 17 minuuttia
Lukija: Henna Mäki-Filppula

Terhi Tarkiaisen Maggie, eli kuinka jano tyydytetään on kolmas osa Vallattomat viettelijät -sarjaa. Sarjan kirjathan ovat kaikki itsenäisiä teoksiaan, mutta tarkkaavainen lukija huomaa kyllä pikkuiset vihjaukset sarjan muihin henkilöihin. Rakastan tällaista uskollisen lukijan huomioimista!

Maggie kertoo kahdesta upporikkaasta Waywardin sisaruksesta, Maggiesta ja Richardista, joilla on todella läheiset välit. Siis todella. Kaksoset tekevät lähes kaiken yhdessä, jopa nukkuvat usein yhdessä. He ovat menettäneet vanhempansa sangen nuorina, mikä on jättänyt jälkensä etenkin Richardiin. Ja juuri Richardin on saatava hoitoa koko Englannin taitavimmalta lääkäriltä, tohtori Foxilta. Maggie on valmis tekemään mitä hyvänsä veljensä vuoksi ja veli hänen, mutta entä jos molemmat rakastuvat samaan mieheen? Ja mitä sisarusten vanhemmille todellisuudessa kävikään?

Tuttuun tapaan juttuhan hekumallinen ja estoton. Ja hauska. Vaan tällä kertaa en ihan niin lumoutunut, sillä välillä tarina polki turhaan paikallaan ja juttua olisi voinut tiivistää. Ja jotenkin kaikenlaiset suolentyhjentämiset ym. eivät oikein osuneet tunnelmaan, vaikka tietysti kuuluivat asiaan, kun vesihoidoista puhutaan.

Pidin kuitenkin Maggiesta henkilönä todella paljon. Ei klassinen kaunotar, ei täydellisen jalo, nokkela, kekseliäs jnpp. Maggiella on terävä kieli, mutta liikanokkeluuden aallokkoon ei eksytty. Välillä sitä huomaa miettivänsä, että olisiko sanavalmiita sankarittaria nähty jo tarpeeksi. Ehkä on, mutta Tarkiainen osasi loihtia Maggiestaan vielä jotain persoonallisempaa.

Jään odottamaan, tuleeko näitä vielä lisää. Toivottavasti!

Helmet-lukuhaasteessa sijoitan tämän kohtaan 12. Kirjan nimi liittyy veteen.

Kommentit