Sofie Sarenbrant: Lepää rauhassa (2012 / 2021)

Vila i frid
Suomennos: Leena Virtanen
Kustantaja: WSOY
Äänikirjan kesto: 8 tuntia 20 minuuttia
Lukija: Satu Paavola

Morren dekkarihaaste (ks. Instagram kohokohdat) jatkuu hitaasti, mutta varmasti.

Lepää rauhassa on ruotsalaisen Sofie Sarenbrantin suositun Emma Sköld -sarjan ensimmäinen osa. Se on julkaistu suomeksi myöhemmin kuin muut (tapa, jota on vaikea ymmärtää), mutta haluan aloittaa sarjojen lukemisen alusta. Dekkareissa kun kuitenkin oleellista myös päähenkilön kirjasta toiseen jatkuva henkilökohtainenkin elämä.

Tapahtumat sijoittuvat oikeastikin Tukholmassa olevaan, japanilaishenkiseen Yasuragi-kylpylään.. Ensin löytyy sairaskohtauksen kourissa oleva kuuluisa näyttelijä Susanna Tamm. Sitten löytyi vanhempi pariskunta kuolleena. Ja kun ruumiita alkaa löytyä Yasuragista enemmänkin, niin kyse ei voi olla sattumasta.

Paikalle lähetetään nuori naispoliisi Emma Sköld. Aiemmin mallina työskennellyt Emma on päätynyt poliisiksi henkilökohtaisen tapauksen kautta. Hänellä on kova tahto näyttää, että etenee omilla ansioillaan eikä korkeammassa asemassa olevan isänsä siivellä. Myös parisuhde valokuvaaja Hugon kanssa on hiukan epävakainen.

Mjooh... Kuuntelin tämän loppuun, joten ei tämä nyt ihan huono ollut. En vain oikein saanut kiinni Emmasta. En keksinyt ainuttakaan syytä, miksi minun pitäisi kiinnostua Emman elämästä. Rikosjuoni taas oli aika tavanomainen hotellimurhajuttu, jossa ei ollut mitään erityisen kiinnostavia piirteitä.

Ajoittaisia suvantokohtia lukuunottamatta tarina eteni ihan jouhevasti ja aika pitkään meni ennen kuin arvasin tekijän – ja tunsin itseni hiukan hölmöksi sen jälkeen. Välkympi olisi arvannut jo aiemmin.

Emma Sköld ei kuitenkaan onnistunut koukuttamaan minua tämän enempää, joten jätän Emman tutkimaan rikoksia ilman minun seuraani.

Helmet-lukuhaasteessa sijoitan kirjan kohtaan 39. Kirja, josta sait vinkin mediasta tai sosiaalisesta mediasta.

Kommentit