Jyri Paretskoi: Shell's Angles ja Kalajoen hiekat (2014)

Kustantamo: Karisto
Äänikirjan kesto: 7 tuntia ja 46 minuuttia
Lukija: Valtteri Turunen

Shell's Angles -sarja jatkuu ja toisessa osassa mennään Kalajoelle. Rudi on nimittäin saanut tyttöystävän. Ihanan Hannan kaupan kassalta, Rudia parisen vuotta vanhempi, mutta mitäpä tuosta. Hanna kavereineen lähtee kesälomalle Kalajoelle ja Rudi haluaa yllättää Hannan ilmestymällä paikalle. Tällaista ei tietenkään tehdä yksin, vaan koko mopojengi Shell's Angles lähtee päristelemään tuota matkaa.

Hupia matkan varrelle tuo poikien #etpätohi-haaste, jossa tietenkin yllytetään tekemään kaikkea hölmöä aina sähköpaimeneen kusemisesta lähtien. Olen saanut tietooni, että näitä kyseisiä tempauksia on kokeiltu oikeastikin. Kirjailijan on tehtävä mitä kirjailijan on tehtävä.

Kalajoellakin tietysti sattuu ja tapahtuu. Voin heti kertoa, että kliseinen "Hanna onkin löytänyt toisen pojan" -juttu on turha pelko, vaan kaikenlaista muuta on tiedossa. Ihastumisia on puolin ja toisin itse kullakin. Tiukin paikka on Hanella, jonka tyttöystävä Milla on lähtenyt Helsinkiin.

Kaikken parasta (ja kamalinta!) kirjassa oli loppuratkaisu. ARGH mikä cliffhanger! Kirjailijat ovat todella inhottavia tehdessään tällaista viattomille lukijoille. Tässä tapauksessa erityisesti, kun pitäisi ajatella lapsia! ;-)

Oli miten oli, viihdyin taas vallan mainiosti tässä mopoporukassa. Etpätohi-haaste vie poikia mukavasti kaikenlaiseen sotkuun. Välissä on kuitenkin vakavampaakin pohdintaa, eikä pelkkää sekoilua. Paretskoi välttää kuitenkin minkäänlaisen saarnaamisen ja moralisoinnin. Lukija voi itse ottaa kantaa tai olla ottamatta.

Lukija Valtteri Turunen sopii tähän hommaan vallan mainiosti ja hän jatkaakin koko sarjan parissa. Niin minäkin.

Helmet-lukuhaasteessa sijoitan Shell's Angles ja Kalajoen hiekat kohtaan 15. Kirjan nimessä on ja-sana.

Kommentit