Julia Quinn: Yllättävä rakkaus (2000 / 2021)

The Viscount Who Loved Me (Bridgerton 2)
Suomennos: Pia Salo
Kustantamo: Tammi
Sivumäärä: 368

Bridgerton-sarja jatkuu – ja lankesin Netflixiin sitten kumminkin. Tosin en ole vielä aloittanut Bridgerton-tv-sarjaa, sillä Downton Abbey pitää saattaa loppuun.

Tällä kertaa naimakauppoja suunnittelee Bridgertonin sisarussarjan vanhin, Anthony. Varakreivillä on selkeä suunnitelma: hän haluaa vaimon, johon ei rakastu. Anthony nimittäin tietää kuolevansa 39-vuotiaana. Lisäksi vaimon ohella voisi pitää rakastajatarta – rakastamaansa naista ei halua loukata, mutta jos vaimoa ei rakasta, niin mikä jottei!

Anthony Bridgerton onkin tehnyt jo järkevän valinnan, Edwina Sheffieldin. Edwina on kaunis, hyväkäytöksinen, alempaa luokkaa mutta ei liikaa ja kerrassaan harmiton tapaus. Yllättäen pulmia kuitenkin aiheuttaa Edwinan sisar Kate, joka on sisarpuolensa vastakohta; ei kovin sievä, kipakka ja varsinainen kiusankappale! Harmillisesti Edwina rakastaa sisartaan syvästi ja päinvastoin. Edwina haluaa, että Kate hyväksyy Edwinan tulevan aviomiehen (kuka se sitten ikinä onkaan) ja niinpä Anthonyn täytyy saada Kate puolelleen. Kate inhoaa Anthonya, jolla on elostelijan maine ja joka on muutenkin kovin ärsyttävä...

Aijaijai... Yllättävän rakkauden lähtöasetelma on kaavamaisen herkullinen; vihollisista rakastavaisiksi. Tämä on lempikaavani. Ylikäytetty, joten vaatii kirjoittajaltaan paljon. Quinn enimmäkseen onnistuu. Anthonyn ja Katen suhteen muodostumista on hupaisaa seurata, mutta varsinainen käänne on todella kömpelö. Tämän voi antaa anteeksi, mutta pienen tahran se jättää lukukokemukseen.

Anthony oli edellisessä osassa, Salaisessa sopimuksessa, suosikkihahmoni, mutta tässä se hiukan lässähti. Ei Anthonyssa varsinaisesti vikaa ollut, mutta jotenkin hän ei sytyttänyt. Sen sijaan Katesta pidin kyllä paljon! Hänessä oli sopivasti kipakkuutta, mutta myös herkkyyttä ja pehmeyttä.

Sarjahan toki jatkuu vielä, mutta pieni tauko tehnee nyt hyvää. Kirja itsessään on ahmittava, mutta liikaa näitä putkeen on liikaa.

Helmet-lukuhaasteessa sijoitan tämän kohtaan 22. Kirja kertoo aiheesta, josta olet lukenut paljon.
Kyllä. Näitä rakkaustarinoita ja avioliittosuunnitelmia on kyllä tullut luetuksi melkoisesti!

Kommentit